SEXGATE LA JEAN MONNET
Proful de sport, arestat ca exemplu pentru dascălii care se gândesc la sex cu eleve


Scandalul izbucnit în urmă cu aproape o lună la liceul „Jean Monnet“ din Capitală pare să nu se mai sfârşească. Magistraţii care au hotărât să-l aresteze pentru 29 de zile pe Dan Vişan, profesorul acuzat de viol de eleva sa, au vrut să dea de fapt o lecţie tuturor profesorilor care ar fi tentaţi să profite de naivitatea adolescentelor. Ceea ce i-a făcut pe ei să-l trimită după gratii pe dascăl este legat şi de faptul că acesta nu a reuşit după audieri să-i convingă că a fost de fapt târât în pat de eleva sa. Aceştia susţin chiar că dascălul ar putea să aibă „deviaţii sexuale periculoase“
Sursa: adevarul.ro, 01.12.2011
Citeste articolul complet

POLITICIENII VOR UNIFORME
Sociologii spun că li s-ar îngrădi libertatea elevilor. Voi ce credeţi?


Democrat-liberalii propun introducerea obligativității purtării uniformei şcolare pentru elevii din ciclul primar, gimnazial, liceal şi profesional, atât de stat, cât şi particular, începând de la 1 septembrie 2012. Sociologii spun că politicile de disciplinare sunt de rău augur.
Propunerea legislativă a fost semnată de 81 deputaţi, care susţin că schimbarea ar întări disciplina în şcoli. Specialiştii sunt de părere că, din punct de vedere al stratificării sociale, uniforma ar putea însemna reducerea costurilor.
Sursa: realitatea.net, 29.11.2011
Citeste articolul complet

ELEVII VOR PUTEA SA FACA DOI ANI INTR-UNUL
Nu trebuie să fie olimpici


Ministerul Educaţiei a elaborat metodologia privind promovarea a doi ani de studii într-un an şcolar în învăţământul preuniversitar. Legea educaţiei prevede că elevii cu rezultate foarte bune la învăţătură şi purtare pot studia doi ani într-unul singur. Elevii care se înscriu în programul de parcurgere a doi ani de studii într-un an şcolar trebuie să îndeplinească anumite criterii de selecţie, respectiv să aibă, în anul şcolar anterior anului curent, calificativul sau media generală la fiecare disciplină de studiu "foarte bine" (învăţământul primar) şi minimum 9.00 (învăţământul gimnazial şi liceal)
Sursa: realitatea.net, 25.11.2011
Citeste articolul complet