Despre Balul Bobocilor


Daca tot suntem in perioada Balurilor va propunem sa deschidem si pe desprelicee.ro acest subiect.

Mai mult ca sigur ca viitorii boboci sunt curiosi sa afle cum este Balul, in ce consta, care este locatia potrivita, care este vestimentatia adecvata, mai ales voi fetelor, nu-i asa?

Sa le luam pe rand, in ce consta Balul Bobocilor?

Dupa cum bine stim, acest renumit Bal al Bobocilor este mai mult decat o petrecere de “Bun Venit”, fiind in acelasi timp si o competitie pe care fiecare concurent vrea sa o castige. Poate parea un eveniment banal, usor de pus la cale, insa nu este deloc asa. De la stabilirea comitetului de organizare, al juriului si pana la decernarea premiilor sunt o multime de pasi de parcurs.

In ultimul timp, Balul Bobocilor a trecut prin transformari majore, ajungand de la o simpla petrecere care se deschidea cu aparitia bobocilor, la un adevarat spectacol care insumeaza concursuri de Miss si Mister Boboc si nu numai, adaugandu-se concursuri de cultura generala, defilari cu anumite tinute si probe de coregrafie. Tocmai din acest motiv, cu cat pretentiile pentru un Bal al Bobocilor reusit au crescut, cu atat a crescut si stresul organizatorilor.

Miss si Mister, tips & tricks

Concursul de Miss si Mister Boboc nu trebuie sa contina probe cu un grad de dificultate ridicat, sa nu uitam ca ai nostri boboci au varste fragede, majoritatea aflandu-se pentru prima data pe scena si este absolut firesc sa fie coplesiti de emotii. Preselectia concurentilor de la Miss si Mister va aduce pe scena Balului 10 fete si 10 baieti (cifra care se practica cel mai des), iar acestia sunt riguros selectati pe baza unor criterii care doresc sa evidentieze aspectul fizic, spontaneitatea, inteligenta, diverse abilitati si prezenta scenica. Exista si cazuri in care organizatorii strang cu greu cei 20 de concurenti, caz in care preselectia este mult mai indulgenta.

Scopul concursului de Miss si Mister este de a stabili si premia pe cei mai frumosi, cool si inteligenti 3 candidati de la fiecare categorie. Persoanele care formeaza juriul sunt de obicei atat profesori cat si elevi din clasele mai mari sau chiar persoane publice daca au fost invitate. Uneori se pot adauga si premii speciale de genul “Miss/Mister Popularitate”. Acest premiu nu trebuie privit ca un premiu de consolare ci dimpotriva ca pe un premiu decernat de  catre public si nu de catre juriu. Ceea ce inseamna ca prietenii si cunoscutii au un rol super important asa ca roaga-i sa te sustina daca esti unul dintre candidati! Pot sa se aseze strategic langa juriu astfel incat sa se auda mai bine aclamatiile pe baza carora se decerneaza premiul.

Tematica

Fiecare liceu in parte adopta o anumita tema, iar alegerea este facuta cu mare grija. Mai nou liceele apeleaza la teme care pot face referire la perioade istorice sau la anumite stiluri. In acest mod, spectacolul prinde nuanta si se poate desfasura mai usor, iar momentele artistice sunt bine definite. Insa nu este deloc usor, deoarece unele teme pot fi pretentioase si necesita un buget marisor, sa nu uitam de costume, de accesorii si de efectele speciale care costa intr-adevar. De aceea, trebuie alese teme simple, cochete si usor de aplicat, mai ales daca este vorba de un buget mediu.

In cazul in care Balul Bobocilor nu propune o tematica anume si o vestimentatie in consecinta, tinuta cea mai obisnuita este cea casual, sau cu alte cuvinte o tinuta pe care tinerii o poarta atunci cand se duc in club.

Locatia

In ceea ce priveste locatia, de cele mai multe ori Balul se desfasoara intr-un club ales de comitetul de organizare. In general fara contracte de sponsorizare este greu sa ogranizezi un Bal atractiv si intr-o locatie decenta, intrucat costurile sunt destul de ridicate si includ chiria locatiei, Dj sau trupa, premii pentru concursuri, iar suma provenita din vanzarea de bilete nu poate sa acopere toate aceste cheltuieli.

Pe langa elevii liceului organizator uneori sunt primite la Bal (cu conditia de a cumpara bilet) si persoane “straine”, adica prieteni sau rude. Trebuie insa tinuta o evidenta foarte stricta pentru a evita probleme ce pot fi create de aceste personae din afara liceului.

Do's and Don'ts

Intr-o alta ordine de idei nu sperati sa trageti o bauta pe cinste la Bal intrucat orice locatie trebuie sa se supuna legii care interzice vanzarea de alcool catre minori. Daca exista exceptii fiecare o face pe riscul lui, in orice caz distrati-va dar cu masura si fiti responsabili! Balul Bobocilor ar trebui sa fie un eveniment de care sa va aduceti aminte ;) Si nu sa va stie apoi tot liceul inclusiv profii de pe acolo; mai ales daca sunteti boboci, lasati bautele intre prietenii adevarati, care nu va judeca…

In schimb aveti liber la agatat :) Balul Bobocilor alaturi de diferitele excursii ce fac parte din activitatile extracurriculare reprezinta o buna ocazie de a te combina cu persoana pe care ai pus ochii mai demult ori poate fi o combinatie spontana.

Declaram deschis sezonul de vanatoare de boboci si boboace si va dorim mult succes!